Коалиция „Левицата” обяви своята кандидатура за кмет на Казанлък

Яница Христова Станчева е номинацията на Коалиция „Левицата” за кандидат кмет на град Казанлък на предстоящите Местни избори 2023г., които ще се проведат на 29 октомври т.г.
Коалиция „Левицата” обяви своята номинация за кандидат за кмет на Община Казанлък на 15.08.2023г., пред паметника на Георги Кирков по време на отбелязване на 156-годишнина от рождението на Майстора. Кандидатурата бе представена от координатора на „Левицата” в Казанлък Станимир Стефанов.

Яница Христова Станчева е родена в Казанлък. Тя е с висше образование със специалност „Реклама”. Притежава магистърска степен „Администрация и управление на системата на националната сигурност”. Тя е председател на НД „Русофили” – Казанлък, част е от УС на Фондация „Чудомир” и Сдружение „Жените на Казанлък”, Яница Станчева е част и от голямото семейство на Конфедерацията на българските писатели и има издадена една книга и десетки публикации в годишници и алманах. Тя е журналист, общественик и издател на регионален вестник „Долина”.

Очаква се идните дни председателя на „Левицата” Костадин Паскалев и други представители на коалицията да посетят Казанлък.