Яница Станчева се спуска в битката за кмет на Казанлък

Приемам номинацията на коалиция „Левицата” да бъда кандидат за кмет на Община Казанлък. Преди всичко, искам да благодаря на моето семейство и приятели, както и на цялата коалиция, че повярваха в мен и че заедно ще водим и отстояваме борбата за по-справедлив и развиващ се Казанлък. Заедно ще отстояваме интелигентността и думата на работещия човек да бъде чута. За мен думите като интелигентност, справедливост и отговорност не са думи изпразнени от съдържание.

Приех това предизвикателство като продължение на моята работа до тук. Аз съм родена и израснала в Казанлък, тук премина до момента и целият ми професионален път. Повече от 20 години работя като журналист и книгоиздател. Обожавам работата си, защото това не е просто работа, а мисия. Издателската дейност е просветна дейност и всеки миг работа за и в полза на интелигентността на обществото ни е победа, победа за българския дух, победа за българския народ. В работата си като журналист винаги водещо е било за мен, заветите на баща ми Христо Станчев, които е създател на в-к „Долина”, медията, в която работя: Да бъдем винаги до хората, да търсим и да казваме истината и да отстояваме справедливи каузи, а не да се нагласяме спрямо конюнктури. Винаги съм се стремяла да бъде чут гласа на обикновения човек, да бъде уважени техните постижения и да бъдат чути и решени техните проблеми. Често се е случвала в работата си да бъда медиатор между властта и наши съграждани и само заедно сме успявали да намерим изхода от ситуацията, затова думите „Съединението прави силата!” не са лишени от съдържание, но трябва да стъпят на здрава основа.

Основни акценти от Програмата ми:
1. Акцент: „Чиста храна за нас и нашите деца” – Стартиране на общински проект „Чиста земеделска продукция”

2. Акцент: СТОП на продажба на общинско имущество – Спиране на безразборните продажби на общинско имущество!

3. Акцент: Центрове „Родолюбие” – Изграждане на общински центрове „Родолюбие”

4. Акцент: Борба с демографската катастрофа – 1989г. – Казанлък е с над 80 000 жители, най-големия не областен град! Днес е около 47 000 жители?! Осигуряване на еднократна финансова помощ за родители със средно образование за 1-во, 2-ро и повече деца.

5. Акцент: Обществени съвети – Осигуряване на сигурен начин за граждански контрол над работата на Общински съвет

6. Акцент: Намаляване на местни данъци и такси за казанлъшкия бизнес с над 10 годишна история. – Подаване на ръка на местния бизнес и търсене на възможности за разширяването му. Осигуряване на добра работна среда.