Коалиция “Левицата!” има подробна управленска програма за община Казанлък

Коалиция “Левицата!” има подробно разписана програма с приоритети за управлението на Община Казанлък, каза по време на пресконференция в пресклуба на БТА Станимир Стефанов, който е втори в листата на коалицията за общински съветници. На пресконференцията присъстваха още кандидатите за съветници инж. Владимир Динев и д-р Димитър Бяндов.

Сред приоритетите на коалицията в Казанлък е изграждане на клуб по родолюбие, който да започне от предучилищна възраст, коментира Стефанов. “Днес родовата чест е заменена от понятието пари, които се превърнаха в мерило на благонадеждност”, отбеляза той и подчерта, че родолюбието се изгражда от най-ранна възраст и на децата трябва да бъде показано защо трябва да се обича Казанлък и неговата история.

“Приех да бъда кандидат за общински съветник с мотива, че в тази формация човек може да бъде чут”, коментира инж. Владимир Динев, който дълги години е служител в областта на пожарната безопасност. Той отбеляза, че в общината трябва да се работи по проблема с горските пожари, тъй като в района пожарно опасни обекти. Според него една от причините е ниската култура по пожарна безопасност. “Имаме решение на част от въпросите и това е осъществяване на контакти с деца и подрастващи и обучението им по пожарна безопасност. У децата много лесно се предизвиква интерес и трябва да акцентираме върху тях – беседи, игри, занимания, лекции”, каза Динев и посочи, че коалицията има капацитета от хора. Той коментира още, че в града няма достатъчно пожарни хидранти, въпреки изискванията в нормативната уредба.

Д-р Димитър Бяндов, който е главен инспектор в Агенцията по храните и ветеринарен лекар по професия отбеляза, че друг от приоритетите на “Левицата!” е да работи в посока повишаване безопасността на движението. В това отношение може да бъде направено много, каза той. Относно паркирането, от коалицията смятат, че кратковременното паркиране трябва да стане безплатно пред здравни заведения и на определени други места. Има нужда и от промяна в разположението на пешеходните пътеки, смята още Бяндов.

Сред предложенията, които д-р Бяндов представи по време на пресконференцията, е и обособяването на гробищен парк за домашни любимци в региона, тъй като такъв липсва.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!