Казанлък има нов дневен център за деца и младежи с увреждания

В Казанлък отвори врати нов Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства. Той е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. В Дневния център ще се предоставя подкрепа на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства, живеещи на територията на община Казанлък и на териториите на съседните общини: Павел Баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. Той позволява обгрижване на деца и младежи от 3 до 35-годишна възраст с различни видове увреждания – двигателни, зрителни и ментални. Услугата е с капацитет от 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативна услуга. Припомняме, че община Казанлък работи по този проект от 2017 година.

Общата стойност на проекта е близо 1 милион лева и е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Новата социалната услуга ще даде възможност на семействата на деца и младежи с тежки множествени увреждания да се реализират професионално, да преодолеят социалната изолация и да получат професионална подкрепа и помощ в отглеждането на своето поколение.

До края на месеца се очаква центърът да започне работа, като за качествено организиране, управление и функциониране е нает специализиран персонал.

Желаещите да ползват услугите в новоразкрития център е необходимо да се обърнат към Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на лицето.
Повече информация относно дейността и организацията на работа може да бъде получена на място в сградата на Дневния център на адрес: гр. Казанлък, кв. „Васил Левски“, до блок 7.