Денят на Земята

По повод деня на Земята 22 април 2024 г. доброволци и младежи на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ по проекти на програма „Европейски корпус за солидарност“ отбелязаха датата в Група “ Изворче“ при ДГ 1 “ Здравец“ – филиал с. Долно Изворово.

Представителите на младежката организация бяха посрещнати по традиционна българска традиция с питка, приготвена специално за повода от Петко Петков, с любезното съдействие на Мария Христова. Деца, родители, доброволци и младежи се заеха с нелеката задача да боядисат оградата на детската градина, както и съоръженията на площадката, на които са поставени различни игри по пода на двора. Всички заедно в продължение на часове се забавляваха по повод деня на Земята.

Международен ден на Земята, Денят на Земята – 22 април, е нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Доброволците на организацията са по проект „Еко енергия 2“, а младежите по проект „Еко 2“ на програма „Европейски корпус за солидарност“.