Казанлък бе домакин на Национална конференция „Равнопоставеността и новите предизвикателства“

Национална конференция „Равнопоставеността и новите предизвикателства“ се проведе в града на розите. Домакин на събитието беше сдружение Жените на Казанлък.

В конференцията бяха дискутирани с проблемите с равнопоставеността на жените и мъжете, и предизвикателствата за социална промяна, непримиримост към насилието, дискриминацията и неравнопоставеността и грешната интерпретация на феминизма в България.

В края на форума бяха изразени позициите на участниците в дискусията, както и бяха дадени предложения за общи действия свързани с преодоляване на социалните неравенства и лобиране за правата на жените в различни аспекти на обществото.

„Като първата жена – кмет на Казанлък, съзнавах, че на Стела Кехайова ще й бъде трудно да утвърди сдружението на срещата ни преди три години, но, разбира се – получи подкрепа. Радвам се, че г-жа Кехайова успя, вдигна на крака сдружението, за много кратко време изградиха и центъра за подкрепа и превенция на жени и деца, преживели насилие и вече осъществява практическа дейност в подкрепа на жените. Това е благодарение на нея и на всички дами от Казанлък, които я подкрепят. Успех на форума и нека дискусията бъде много приятна и неформална, предвид високото ниво на участие!“.

Конференцията се организира в партньорство с немската политическа фондация „FRIEDRICH EBERT“ и Български фонд за жените и се провежда днес и утре.