ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗПРАЩАНЕ НА ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

На 25.07.2023 г. на площад „Васил Левски” в град Карлово се проведе церемония по тържествено изпращане на военнослужещите от 61 механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, определени за участие във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа”.

На церемонията присъстваха: генерал – лейтенант Михаил Попов – заместник-началник на отбраната, генерал – майор Деян Дешков – командир на Сухопътните войски, генерал-майор Валери Цолов – командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, г-н Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет – Карлово, г-н Мехмед Тухчиев – секретар на Община Сопот, Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, представители на институции, държавната и местна власт, близки, приятели и граждани на Карлово.

Приветствия към военнослужещите отправиха генерал – лейтенант Михаил Попов и г-н Антон Минев, които връчиха на контингента икони с лика на Свети Георги Победоносец, съответно от името на Министъра на отбраната г-н Тодор Тагарев и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Сертификат за готовност на военно формирование от Въоръжените сили на Република България за участие във военната операция на Европейския Съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа” беше връчен от генерал-майор Валери Цолов на помощник-националния командир на контингента подполковник Пламен Стефанов.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш пред погледите на гостите и близките на военнослужещите.



Фотограф: Емануил Костадинов