Тържествено посрещнаха български военен контингент участвал в състава на многонационалния батальон на EUFOR

Церемония по тържествено посрещане на български военен контингент участвал в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“ се проведе в Казанлък. Контингентът бе посрещнат от заместник-началник на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов.

Военният контингент е сформиран от 113 души от състава на 61 Стрямска механизирана бригада, 110-и логистичен полк, Мобилната КИС и Военномедицинска академия. В края на месец януари тази година рота от състава на Сухопътните войски, сформирана от военнослужещи от състава на 61-а механизирана бригада и 110-и логистичен полк, беше сертифицирана за участие в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтеа“.

На официалната церемония в парк Розариум присъстваха генерал – лейтенант Михаил Попов заместник – началник на обраната, бригаден генерал Христо Ганецовски – заместник- командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, бригаден генерал Ивайло Сотиров – директор на служба „Военна полиция”, г-н Николай Златанов – председател на Общински съвет – Казанлък, г-н Методи Марков – заместник областен управител на област Стара Загора, Негово Високопреподобие архимандрит Богослов – протосингел на Старозагорската митрополия, Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен иконом Димитър Димов – архиерейски наместник на Казанлъшката духовна околия, представители на институции, държавната и местна власт, близки, приятели и граждани на Казанлък.



Още по темата:

Тържествено в Казанлък изпратиха контингент за Босна и Херцеговина

ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗПРАЩАНЕ НА ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА