Стадион „Севтополис” и зоната за хвърляния – сред приоритетите на ГЕРБ – кандидатите за народни представители от Казанлък

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък се ангажират, при избирането им в 49 Народно събрание, да направят всичко възможно да съдействат цялостният ремонт на стадион „Севтополис” и зона за хвърляния да се случат във възможно най-кратки срокове. В момента инвестиционен проект „Реконструкция на стадион „Севтополис“, тренировъчно футболно игрище и зона за хвърляния“ е на етап издаване на Разрешение за строеж, след което Общината ще има пълната проектна готовност, за да кандидатства за финансиране. „За цял Казанлък е важно да имаме обновен стадион, с модерни съоръжения и съвременни възможности за провеждане на тренировки на децата ни, както и за срещи със състезателен характер. Спортът е не само здраве, той е възпитание. Всяка спортна победа е престиж за града ни, за работата на треньори и спортисти, както и за родителите на стотиците деца и младежи, преминаващи през казанлъшките спортни школи”, заявиха кандидат-депутатите по време на обиколката си на спортните съоръжения в града.

Всъщност идеята за ремонт на базата на „Севтополис” е от началото на 2011 г. – в първата година на мандата на кмета Стоянова. Още тогава бяха частично подменени седалките, сложи се нова оградна мрежа на тренировъчното игрище на ДЮШ, подмени се изцяло настилката в зала „Севтополис”. 2 години по-късно градоначалникът насочи усилията си за подобряване и поддържане на спортно-материалната база, като бе изцяло боядисана сградата отвътре и отвън и се смени ВиК-то, ремонтирани бяха съблекалните и санитарните помещения, започна цялостно обновяване на сградата на тренировъчното игрище, монтирани бяха пластмасови седалки на тренировъчното игрище, както и бяха довършени двата централни сектора на стадиона, реновирана бе тревната настилка на тренировъчното игрище, а пясъчната настилка за лекоатлетически дисциплини (дълъг и троен скок) бе изцяло подновена. Ремонтните продължиха, като бяха направени още редица подобрения.

„Целта на инвестиционния проект за реконструкция на стадион „Севтополис“, тренировъчното футболно игрище и зоната за хвърляния е спортните сгради и съоръжения да отговарят на изискванията на БФС и УЕФА за провеждането на футболни срещи от първа и втора лига на националното първенство и международни официални двубои, както и да се провеждат международни състезания по лека атлетика, съгласно изискванията на БФЛА и IAAF. Искрено се надяваме това да се случи, но преди това в неделя трябва да изберем сигурността и стабилността, за да можем да надграждаме постигнатото не само в спорта, но въобще”, припомниха кандидатите за народни представители: Илиана Жекова, Младен Желев, Веселин Сираков, Михаил Колимечков и Марияна Тодорова – Каменова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!