„Розова долина“ спечели с 2:1 заслужено срещу „Гигант“ (Съединение)

В среща от Югоизточната Трета лига домакините от „Розова долина“ надиграха и заслужино спечелиха срещу „Гигант“ (Съединение) с 2:1. В първата част на срещата играта на двата отбора бе в равновесие и без много динамика. Динамиката започна във второто полувреме, когато Арбитрите на мача „не видяха“ попадението на „Розите“, след като топката премина голлинията, избита вътре във вратата от вратаря на гостите.

Двубоят „се нажежи“ и в 60-ата минута, Мусай от гостите извърши груб фаул и съдията го отстрани с червен картон. Последва бърз двоен удар на „розите“. Никола Арнаудов откри головата им сметка в 67-ата минута, след красиво попадение с „левачката“. Юношата на казанлъшкия тим, след самостоятелен „рейд“ от пеналтерията насочи красиво „коженото кълбо“ за 1:0 в горния десен ъгъл. В 72-ата, отново Никола центрира след свободен удар и Пламен Тенев удвои след карамбол и рикошет в рамото му. Красиво попадение на Ангел Рахов, постави точка на спора в 78-ата минута. В оставащото време до края се заредиха атаки и към двете врати. Имаше възможности за още голове от офанзивните играчи на „Розова долина“- Венцислав Иванов, Никола Арнаудов и Стефан Димитров.

В сряда казанлъшкият отбор гостува в Стара Загора на местния „Локомотив“ в Турнира за Купата на АФЛ, а в събота отново са на гости за първенство в Свиленград. За националния трофей, в третия кръг, вероятно на 13 октомври „розите“ приемат Радомир на стадион „Севтополис“.