„Розова долина“ с победа над „Родопа“ Смолян

Футболният „Розова долина“ победи в Казанлък с минималното 1:0 „Родопа“ /Смолян/ в мач от шестия кръг на Югоизточната Трета лига. Единственото попадение на стадион „Севтополис“ бе автоголът на Николай Тихомиров от смолянския тим в началото на втората част.
През първата част домакините постепенно наложиха своя ритъм на игра и се настаниха в половината на гостите, но така и не успяха да реализират попадение.

В началото на втората част, „Розите“ отбелязаха единствения гол на градския стадион. Ивелин Илиев в 50-та минута отдясно след самостоятелен „рейд“, центрира прострелно в наказателното поле. Младата казанлъшка надежда Деньо Кършаков се пребори с „натисна“ на Николай Тихомиров и топката влезе във вратата. Първоначално голът бе отменен, но след консултация със страничния съдия, главният рефер Рюстем Карагерен зачете попадението. Рикошет в ръката на Тихомиров от гостите доведе до „по-тежкото“: зачитане на гола.

Гостите от Смолян погледнаха по-смело към вратата на казанлъшкия тим, но хаотичните контри и пряк свободни удари не промениха резултата.
В последните минути двата тима останаха с по десет души, след като Ивайло Димитров от домакините и Антон Белюков от гостите получиха втори жълти картони, респективно с червен цвят.

В събота 16-ти септември „Розите“ ще гостуват в 7 кръг на ПФК „Ботев“ Пловдив от трета лига.