Поздрав към футболните отбори на Розите и „М+С хидравлик“ за успешната 2022 г.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и прокуристът на „М+С Хидравлик” АД инж.Владимир Спасов събраха на празничен обяд играчите на Футболен клуб „Розова долина“ и тима на „М+С Хидравлик”, за да ги поздравят за големите успехи през тази година. Галина Стоянова изрази удовлетворение от добрата съвместна работа и успешната за футбола на Казанлък 2022 година, но обърна особено внимание на усилията за развитие на детско-юношеските школи: „Това е нещо, на което много държа! Разчитам, че финансирайки клубовете и школите, макар и със символични наеми, там да влизат казанлъшките деца, за да получават възпитание, да се учат на отговорност, дисциплина и спортен дух!“, заяви Кметът на Казанлък. Галина Стоянова изрази благодарност на двата футболни отбора за извоюваните отличия: „Всяка награда, която печелите е награда за Казанлък! За нас е важно Казанлък да се чува във всички градове и трябва да сме отговорни да оставяме добри спортни постижения.“, заяви Кметът Галина Стоянова. Тя изрази надежда, че до края на годината футболистите на Казанлък ще се разпишат с още успехи. Поздравителен адрес и един от символите на града получиха представителите на двата футболни тима, с благодарности за успехите от Кмета на Казанлък.

Президентът на Футболен клуб „Розова долина“ Георги Мермеклиев и Иван Търпанов, който ръководи тима на „М+С Хидравлик” благодариха на Кмета Галина Стоянова за подкрепата. Прокуристът на „М+С Хидравлик” АД инж.Владимир Спасов увери, че личната му подкрепа за футбола и изобщо за спорта на Казанлък ще продължи и връчи на Кмета на Казанлък почетна фланелка и завоювания медал от шампионата на Лига България.

Отборът на Розите взе участие в надпреварата за Купата на България. След две победи над отборите от Трета лига – ,,Верея“ и ,,Нова Загора“, те посрещнаха на стадиона в Казанлък професионалния отбор ,,Янтра“ – Габрово. Победата беше убедителна, с голове в първите минути пред многобройна публика.

Отборът на „М+С Хидравлик“ е с традиции и води своето начало от 2006 г. От 2008 г. започва да участва на работнически турнири и през 2014 г. печели своето 1-во място във Варна. Има завоювани през годините 3-ти и 4-ти места и няколко втори места. Тази есен те триумфираха със своето участие на Лига България, организирана от Българска асоциация мини футбол и се класираха Шампионска лига догодина.

На 11 октомври т.г. беше изтеглен жребият за шестнайсетина финала и „Розова долина“ ще бъде домакин на срещата срещу 11-кратния шампион на България ПФК,,Лудогорец“. Това предизвика истински фурор сред футболната общност на Казанлък и казанлъчани са в очакване на голямото спортно събитие.