Поредно отлично представяне на международен китарен конкурс на учениците на Стефан Христов

Цветина Нихтянова, Станислав Бояджиев и Божидар Вонев, ученици на Стефан Христов в Класа по класическа китара към НЧ „Възродена Искра – 2000“, представиха Казанлък на XXVII Международен конкурс за класическа китара – Кюстендил. Децата, вложили много труд и време в подготовка за конкурса, показаха смелост и талант пред международно жури от преподаватели и композитори от България, Сърбия, Северна Македония, Косово и Украйна. В конкурса участваха деца и младежи от всички гореизброени държави и Румъния.

Божидар Вонев, спечели 1-во място в 1-ва възрастова група. Заедно с 1-вата награда, на Божидар му бе връчена и грамота за “Най-добър млад изпълнител” на проведения конкурс. Младият китарист прегръща китарата за първи път на 4 години, а на 5 години започва първите си уроци при г-н Христов. Сам признава, че зад успехите му стои подкрепата на учителя и родителите му, ежедневни упражнения и постоянство.

Конкурсът в град Кюстендил се организира ежегодно от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на читалище „Пробуда 1961”. Той е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата.

А на учениците на Стефан Христов тепърва им предстоят участия в конкурси в страната и чужбина през тази година, Гандия и Валенсия, Испания. Желаем им още много успехи и награди!