С две престижни литературни награди ни зарадваха две от най-изявените момичета от клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”

Фая Гератлиева – 14г., е отличена с първа награда в раздел ПОЕЗИЯ – II възрастова група в Национален литературен конкурс на тема „Щастието е възможно“, обявен в рамките на програмата на XXVI Национален фестивал на детската книга-Сливен, 2024г. Фая печели приз, за пореден път, в този конкурс, а преди нея, също всяка година, отличия получаваха сестрите й Сюзън и Сабел Гератлиеви, които са изключителни поетеси и прозаици.

Геновева Трифонова – 16г. е класирана на второ място, в раздел Проза, в конкурса организиран от Столична община „Витоша в проза и стих”. Журито беше в състав: ПРОФ. ДФН АМЕЛИЯ ЛИЧЕВА – литературовед, декан на Факултета по славянски филологии при СУ „Св. Климент Охридски“, главен редактор на „Литературен вестник“ ДОЦ. Д-Р ВЛАДИСЛАВ МИЛАНОВ – езиковед, преподавател по езикова култура и история на българския книжовен език във Факултета по славянски филологии на СУ „Св. Климент Охридски“, директор на Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч РУМЕН КЛИСУРСКИ – заместник-кмет на Район „Витоша“ в сферата на образованието и културата, юрист.

Двете светлинки продължават участието си в конкурси и фестивали, от които очакваме още престижни отличия.