Мамука Ячвлиани, доброволец от Грузия в България

Мамука Ячвлиани, доброволец от Грузия в България по проект „Екологична енергия +“ на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ по програма „Европейски корпус за солидарност“.

Неотдавнашните протести избухнаха в отговор на предложеното законодателство, включително спорния „закон за агентите“, който предизвика опасения за неприкосновеността на личния живот и свободата на изразяване. Въпреки че са изправени пред предизвикателства, младите грузинци се обединяват, за да защитят своите демократични ценности и да осигурят бъдеще, в което гласовете им се чуват и уважават. В сферата на образованието грузинските младежи възприемат иновациите и предприемачеството, за да създадат възможности за себе си и за другите. С нарастваща „старт ъп“ култура и фокус върху технологиите, младите грузинци използват своята креативност и умения, за да стимулират икономическия растеж и развитие. Въпреки че са изправени пред предизвикателства, включително икономическа несигурност и политическа нестабилност, младите хора в Грузия остават устойчиви и обнадеждени.

Те притежават силно чувство за идентичност и гордост от богатата история на страната си, като същевременно приветстват разнообразието от гледна точка и опит, които оформят тяхното поколение. Гледайки към бъдещето, потенциалът на младите хора в Грузия е безграничен.

Със своята енергия, ентусиазъм и решителност, те са готови да създадат по-светло бъдеще за себе си, своите общности и света като цяло. В допълнение към продължаващите си усилия в различни области, младите хора в Грузия също са активно ангажирани в застъпничество за своите права и свободи.

Неотдавнашните протести избухнаха в отговор на предложеното законодателство, включително спорния „закон за агентите“, който предизвика опасения за неприкосновеността на личния живот и свободата на изразяване. Въпреки че са изправени пред предизвикателства, младите грузинци се обединяват, за да защитят своите демократични ценности и да осигурят бъдеще, в което гласовете им се чуват и уважават.