18 доброволци, засадиха 18 дръвчета за 18-я рожден ден на МЦР-Взаимопомощ

Осемнадесет български и международни доброволци по програма „Европейски корпус за солидарност“ на МЦР-Взаимопомощ, засадиха 18 дръвчета за осемнадесетия рожден ден на организацията. Това обаче, бе само планираното от екипа, гостите на организацията, пристигнали специално за събитието подариха още 11 дръвчета. Всичко това на терена на изграждащия се в с. Средногорово Еко център ”Зелена Европа” за демонстриране на зелени техники, като разделно събиране, компостиране, оползотворяване на отпадъци и дъждовна вода, използване на отпадъчни материали и превръщането им в нови продукти, арт инсталации.

Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ е национална организация създадена преди 18 години със седалище в гр. Казанлък и клонове в различни градове на България. Учредителите на организацията са от цялата страна.

Към момента организацията е член на асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България и Национален младежки форум.

Успехите на организацията по програми „Младежта в действие“, „Еразъм“ и „Европейски корпус за солидарност“ са осъществените по тях над 35 международни проекта с младежи от цял Свят. Посрещнати младежи от различни държави в България като доброволци и младежи по обмени и обучения са около 500. „Взаимопомощ“ притежава собствена младежка медия – информационен сайт theyouth.info и младежкият бюлетин „ДоброволциТЕ“, който може да се прочете в библиотеките на гр. Казанлък и Стара Загора или в сайта им.

Други успехи на организацията са 12 годишния еко фестивал, в който се почиства язовир Копринка със събрани над 20 тона отпадъци и 4 годишната кампания „Капачки за Казанлък“ със събрани за рециклиране над 4,5 тона пластмасови капачки и бутилки за финансиране на каузи за Казанлък.