Доброволци с две благотворителни коледни инициативи в Казанлък

Сдружение „Младежки център за развитие Взаимопомощ”, съвместно сдружение „Юнайтед Авангард Артист“ и Общинска Библиотека „Искра“ за втора поредна година организират кампанията „Кутия пълна с щастие“.
Идеята е да се сподели коледния дух с живеещите в Дома за стари хора номер 3 в Казанлък.

Всеки желаещ може да се включи като напълнете кутия с малки подаръци, за да зарадвате хората от дома. Тя може да съдържа козметични продукти, сладки или солени лакомства, книги, списания, и всякакви други подаръци, Не е препоръчително съдъранието да е алкохол, фармацевтични продукти или вече използвани вещи.

За втора поредна година доброволците, Общинска библиотека „Искра” и сдружение „Бъдеще за децата“ организират и инициативата „Помощник на Дядо Коледа”. Кампаниятае насочена към деца, които няма да получат нищо тази година за празниците. За да направим празниците им малко по-щастливи за тях, ще се радваме да дарите една или две (максимум) от Вашите играчки, с които бихте искали те да си играят. Играчките могат да бъдат за всяка възраст и трябва да са в добро състояние. Те ще бъдат дарени на деца в нужда с помощта на сдружение „Бъдеще за децата“ в Детските къщи в малките населени места на Община Казанлък и Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр. Казанлък.

Събирането на кутиите и играчките ще се извърши от 12 до 16 декември в работното време на Общинска библиотека „Искра“.