Бившият шеф на „Охранителна полиция“ на ОДМВР – Стара Загора, е назначен за зам.-кмет на Община Мъглиж

От 30 януари, Община Мъглиж има втори заместник-кмет – Илиян Илиев, с ресор „Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията“. Това гласи съобщение във Фейсбук страницата на Общината.

„Община Мъглиж е малка община със силно лимитиран общински бюджет, но винаги е имала амбициозна инвестиционна програма, насочена единствено в услуга на жителите и гостите й.

Сериозните предизвикателства пред общинското ръководство налагат оптимизиране на кадровата политика и назначаване на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е точно такъв.

Илиян Илиев е роден през 1969 г. в гр. Пловдив.

Завършил е Академия на МВР – София, и магистратура „Криминология и социална превенция“ в Технически университет – Варна. От 1994 г. до 2023 г. заема различни ръководни длъжности в ОДМВР – Стара Загора. Семеен, с едно дете“, се казва още в съобщението на Община Мъглиж.

Медията ни припомня, че до 5 януари т.г. Илиян Илиев беше началник на „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.

Заради случая със смъртта на бившия състезател по борба Пламен Пенев, след принудителното му извеждане от автомобила от полицейски служители, предшествано от гонка с патрулки, на 5 януари т.г. министърът на МВР Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководители от ОДМВР – Стара Загора – единият от които Илиян Илиев. И ги получи същия ден. Но и към ден днешен в общественото пространство няма отговор на въпроса защо уважаваният от старозагорци шеф на „Охранителна полиция“ стана курбан, без да са ясни резултатите от назначените по случая проверки от ОДМВР и Инспектората на МВР.

текст: Старозагорски новини