Цветя и признателност за екипа на Родилно отделение

„Жените на Казанлък“ и Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“ поздравиха екипа на Родилно отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ Казанлък по случай 21 януари – Ден на родилната помощ и професионален празник на акушерите и гинеколозите.

„ Благодарим на всички лекари, акушерки , неонатолози и специалистите, работещи в отделението за грижата към родилките и новородените бебета. Благодарим ви за високия професионализъм, любов и вдъхновение, за благородния принос в раждането на нов живот, на надеждата , на доброто, на бъдещето– каза Стела Кехайова – председател на Жените на Казанлък – Приемете сърдечните ни пожелания за здраве, ентусиазъм и енергия, за удовлетворение и самочувствие! Нека има повече деца, повече детски усмивки, защото те са бъдещето, те ще сътворят успешен утрешния ден!“

Представителите на Тракийското дружество поздравиха екипа на Родилно отделение с песни, свързани с българските обичаи. Заедно с д-р Нихтянова бе пресъздаден ритуалът по измиване на ръцете – знак на почит и надежда за раждането.
Жените на Казанлък заявиха готовност за подкрепа при закупуване на медицинска апаратура или необходими консумативи. Припомняме, че преди две години Сдружението подари на Родилно отделение електокардиограф за нуждите на отделението.

През 2023г в Родилното отделение към МБАЛ „Д-р Хр.Стамболски“ са се родили 363 бебета, а през месец януари, т.г. – 17.

Екипът на отделението се състои от 7 лекари, 6 от които са жени; 14 акушерки и 6 санитарки.