Ротари Клуб Казанлък с дарение за новородените в АГ отделението на МБАЛ “ Д-р Христо Стамболски“

Дарението бе връчено от президента на Ротари клуб Казанлък Иван Гитев и Атанас Демиров – президент на клуба през мандат 2022/2023.

Дарението включва мляко за новородените, така и специализирани млека за бебета с проблеми в храносмилането. Предадени на болницата са и последно поколение пробиотик за новородени, шапки за новородени и др.

Дарените от Ротари Клуб – Казанлък консумативи са на стойност 1000 лева и са осигурени от Медис Фарма България. Дарението получи лично директорът на многопрофилната болница д-р Кети Маналова-Владкова и Старшата акушерка на АГ отделението.

Това не е първото дарение за Иван Гитев. В края на юли т.г. Иван Гитев и неговата съпруга д-р Драгостина Цочева – Гитева направиха лично дарение за Детското отделение на местната МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, средствата за което са събрани по време на сватбения им ден. Те закупиха уреда веноскоп, който се използва за по-лесно откриване на подкожни повърхностни вени чрез изображение, което се проектира върху повърхността на кожата. По този начин уредът помага да се намали броят на погрешните венопункции.