Поредно обучение за младежи работници „Еко енергия“ ще се проведе в Казанлък

Последното от общо 3 обучения за младежи работници по програма „Еразъм+“ на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ ще се проведе в края на август тази година в с. Средногорово, община Казанлък. Обучението е с интересното наименование „Еко енергия“ и е насочено към опазване на околната среда и измененията в климата, което е основен приоритет на програма „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“.

Младежката организация ще покаже добри практики от работата си на държавите Португалия, Испания, Чехия, Полша, Румъния и Гърция какво представлява еко центъра „Зелена Европа“ и как може да се живее по-екологосъобразно. Какво представлява компостирането, повдигнати лехи, принципите на управление на отпадъците на европейско ниво и как могат участниците сами да си изградят компостер или къщичка за бездомни животни. От непотребни неща като например стари гуми как може да се изгради ограда и какво представлява куполна къща. Това са само част от дейностите, с които младежките работници от различните държави ще се запознаят. Ще имат възможност и да опознаят страната ни и екологията от гледна точка на различни екологични организации.

Предните две обучения по получената акредитация на организацията по „Еразъм+“ с наименование „Media Shapers”и „S.O.S.” се проведоха в Пампорово и бяха насочени към медии и фалшиви новини и действия при бедствия и кризисни ситуации.