Марица, Левски и ЦПВК на полуфинали за девойки U20

Отборите на Марица (Пловдив), Левски София и ЦПВК (Софя) се класираха предварително за полуфинали в Държавното първенство волейбол на България за девойки под 20 години. Това стана ясно след изиграването на мачовете от втория ден на финалния турнир, който се провежда в зала „Багира“ в Казанлък.

В предварителна група А Марица (Пловдив) отбеляза две чисти победи и е лидер с 6 точки и без загубен гейм. След като пловдивчанки започнаха с тригеймова победа над Казанлък на старта, във втория ден те се наложиха над ЦСКА също с 3:0 и по този начин си осигуриха място на полуфиналите.

В други мач от деня Локомотив 1929 надигра ДКС Варна с 3:1 и отбеляза първи успех, след като в първия кръг загуби от ЦСКА.

Така два отбора – ЦСКА и Локомотив са с еднакъв актив от една победа, една загуба и 3 точки. Резултатите от двубоите им в последния трети ден от груповата фаза ще реши кой от тях ще последва маричанки на полуфинали. Волейболистките на Локомотив обаче имат далеч по трудна задача, като се изправят срещу лидера Марица, докато ЦСКА играе с ДКС Варна.

Програма, резултати и временно класиране в група А вижте тук.

В предварителна група Б два отбора Левски и ЦПВК са с по две победи след втория ден, като си осигуриха участие на полуфинали. Волейболистките на Левски се наложиха над Славия с 3:1 гейма и са водач с 6 точки.

В другия мача за деня имаше петгеймава битка, като ЦПВК надигра трудно домакините от Казанлък с 3:2. Те заемат втора позиция с 5 точки.

В последния ден Левски и ЦПВК ще излязат един срещу друг в спор за първото място групата, от което зависи разпределението за полуфиналите.

Представителките на Казанлък и Славия са без успех досега. Розите са трети с 1 точка, „белите“ са четвърти без спечелена точка.

Двата тима също излизат в пряк спор за третото място в групата.

Програма, резултати и класиране в група Б вижте тук.

https://bgvolleyball.com/