Съставът на „Казанлък“ прегази „Левски“ в девети кръг на женското първенство

ВК „Казанлък Волей“ продължава възходящото си развитие в женската „Дамакс лига“. В деветия кръг на първенството съставът ни посрещна коравия отбор на „Левски“ София.

Пред пълна зала отборът ни извоюва поредна победа за час и 20 минути игра, надигравайки категорично с 3:0 гейма (25:15, 25:22, 25:16) гостенките от София .Тимът на Казанлък тръгна с бързи темпове в печеленето на точки още в първата част и за 22 минути приключи гейма успешно при 25:15. Момичетата запазиха психологическото си предимство, независимо че във втората част последва изравняване на няколко пъти, а състезателките на „Левски“ дори успяха да поведат в мача. След 20:20 обаче „Розите“ се наложиха и успяха да вземат и частта с 25:22. Последва решителен трети гейм, в който момичетата на Стоян Гунчев водеха с преднина, която им позволи да оставят съперничките си на комфортна дистанция. Към финала на срещата съставът ни напълно съкруши възможността на „Сините“ да се върнат в мача, доминирайки изцяло в играта. Воденият от Гунчев отбор на младите ни волейболни надежди беше изпратен от публиката в залата с бурни аплодисменти.

Успехът е седми за тях, като с две загуби и 19 точки „Розите“ се изкачиха на второ място във временното класиране.


Волейболната вечер бе по-специална и заради призива на клуба за подкрепа на казанлъчанката Гита Славова, която се нуждае от 110 000 лева, за да предприеме лечение в чужбина. Благотворителната акция на клуба днес събра 753 лева от дарания, които ще бъдат преведени по сметката на казанлъчанката.

Дарителска сметка в банка ДСК клон Казанлък:

IBAN BG39STSA93000029428121
BIC STSABGSF
Титуляр Гита Славова Славова

REVOLUT @gitaslavova

revolut.me/gitaslavova

Gita Slavova Slavova

PayPal.me/gitaslavova

основание: ДАРЕНИЕ

Да помогнем на Гита в борбата с множествената склероза