Жители на Бузовград на протест срещу пускането под гаранция мъж, убил 14-годишно момче

Жители на казанлъшкото село Бузовград се събраха на протест пред Районен съд Казанлък, по повод освобождаването под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, причинил смъртта на 14-годишния Иван Седмаков след тежкия пътел инцидент на 11 ноември м.г.. Протестните действия започнаха от вчерашния ден в Бузовград. Инцидент е станал близо до вендинг автомат на изхода на селото, където, след употреба на алкохол и наркотични вещества, Косев е блъснал детето, стоящо в началото на пътния банкет, след което е избягал от местопрестъплението. Първоначално прокуратурата обяви, че ще настоява за най-тежкото наказание за задържания, като му бе наложен постоянен арест.

Исканията на бузовградчани са справедлив съдебен процес и възможно най-тежкото наказание за извършителя. Жители на селото определиха решението на прокуратурата като неприемливо.

Кметът на Бузовград Мая Берова коментира, че това е втори удар за семейството на загиналото дете, а решението на прокуратурата несправедливо

Официално становище на Окръжна прокуратура и на наблюдаващия прокурор по делото относно решението за освобождаване на Димитър Косев под парична гаранция все още няма.Още по темата:

Пуснаха под парична гаранция шофьора блъснал и убил 14-годишното момче от Бузовград

Остава в ареста пияният шофьор, убил 14-годишно момче на пътя в Бузовград

Критично състояние на 14-сет годишното момче от с. Бузовград