1 тон картофи за Казанлък от Фондация „Гората.бг“

1 тон във вид на картофи получи като дарение сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ от Фондация „Гората.бг“  и кампанията „Дари храна, дари надежда“.

С помощта на потребителите на Защитено жилище „Оптима“ с. Дунавци и доброволци на  сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ и Юнайтед Авангард Артист по проекти на програма „Европейски корпус за солидарност“ картофите бяха разпределени по 10 кг. и част от тях вече са дарени на нуждаещи се хора на територията на Община Казанлък. Даренията ще продължат до края на седмицата, за да достигнат до всички нуждаещи.

Напомняме, че миналата година 100 семейства в неравностойно положение от общината получиха дарения от хранителни продукти, осигурени отново от Фондация „Гората.бг“ със съдействието на казанлъшката организация.

Дарените тогава хранителни продукти бяха дадени на кметове на населени места на с. Средногорово, с. Енина, с. Овощник, с. Бузовград и гр. Шипка, както и представители на институции в Община Казанлък и дарители, които да изготвят списъци на социално-слаби жители на общината, които да ги получат. Дарение във вид на хранителни продукти получиха и Военноинвалиди и жители в с. Дунавци.

инж. Мария Славова

Председател на СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“