Казанлък се подготвя за честванията на Националния празник на България

Организацията на честването на Националния празник на България – 3 март, обсъдиха на работна среща кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, областният управител Ива Радева, зам.кмета на Габрово Невена Минева, директорът на ОД на МВР комисар Лазар Христов, Негово високо преосвещенство старозагорски митрополит Киприан, директорите на Областно пътно управление Стара Загора и Габрово, представители на 61 Стрямска механизирана бригада, областна администрация и полиция Община Габрово. Домакин на тържествата тази година е Община Казанлък. На срещата стана ясно, че ще бъде създадена необходимата организация на движение, както и организация на полицията за гарантиране сигурността на гражданите. Пътят към връх Шипка и стълбите към монумента ще бъдат почистени.

146 години от Освобождението на България ще бъдат отбелязани с редица прояви:

На 2 март от 18:00 ч. на площад „Севтополис” ще се състои официална церемония по издигане на националния флаг, ще бъде отслужен водосвет за здраве и благопреуспяване на българския народ и ще има тържествена заря-проверка.

На 3 март в 9:30 ч. в храм-паметник , „Рождество Христово” в гр.Шипка, Н.В.Пр Старозагорски Митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен.

Тържественото отбелязване на 146 години от Освобождението е в 11:30 ч. на площада под връх Шипка, а в 12 ч. ще се състои поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на свободата.

За всички граждани на Казанлък ще бъдат осигурени автобуси.

Директорът на НПМ „Шипка-Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов бе категоричен,че всички граждани ще имат достъп до Паметника