Пети турнир „Дами на розата“ събра приятели на волейбола в Казанлък

За пета година Волейболен клуб „Казанлък“ организира турнир с участието на деца от школата и по случай над 900 години от създаването на Ордена на рицарите-тамплиери. В „Дами на розата“ тази година участваха 4 отбора на момичета, родени след 01.01.2007 година – ВК „Казанлък“, „Локомотив“ София, „Славия“ София и „Марица“ Пловдив. Турнирът се провежда по инициатива на Велик Приорат България, чрез Командерии “Свети Пророк Илия“, „Света София“, „Свети Иван Рилски“ и „Улпия“.
Сред гостите на турнира, първи за годината в спортната зала „Багира“, бе Румен Ралчев, който е Велик Приор на Велик Приорар България и председателят на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев.

След над 7 часа волейбол, изиграни бяха 6 мача пред многобройна публика, подкрепяща момичетата в състезанието за трофея. Победител тази година стана отборът на „Марица“Пловдив. Втори остана съставът на „Локомотив“ София, трети са състезателките на „Славия, а последни – представителките на казанлъшката школа. Близо 70 деца взеха участие в проявата, като всички отбори получиха грамоти за представянето си.