Станислав Марашки: „Гласувайте за Яница Станчева с бюлетина 28 –  Гласувайте за себе си!

Така се случи, че в целия си досегашен живот съм бил хронично безпартиен. Нещо повече:винаги съм бил поддръжник на популярното мнение, че политиката е детската болест на човечеството. Затова, може би,по-късно не ми беше трудно да проявявам търпимост към всякакъв вид политически възгледи в творческата организация, която по силата на обстоятелствата бях задължен да ръководя. Днес, обаче, реших да направя изключение от собствените си правила. Причината е много проста и тя се съдържа в две думи: Яница Станчева. Преди, обаче, да обясня, защо Станчева е най-добрата кандидатура за кмет на община Казанлък ми се иска да си отговоря сам на някои въпроси.

Преди всичко: какво означава да работиш повече от двадесет години в регионална медия?
Това означава, че пълни двеста и четиридесет месеца си опознавал духа, манталитета и проблемите на хората, населяващи твоя район – информация, която е жизнено важна за всеки кмет!

Второ: какво означава  сам да създадеш, мениджираш и финансираш твоето частно издание?
Това значи, че си  предприемчив по дух, смел по природа и икономически компетентен – все черти, които биха придали сила на всяка кметска реализация!

Какво означава за една жена-кмет да е „формално необвързана”? Това ще рече, че хората от нейната община биха били нейното истинско семейство, нейната естествена среда,  нейното второ „Аз”, на което би отдала всяка минутка от времето и живота си!

Какво означава да преведеш през най-мрачното пандемично време една национална организация от хора на писаното слово в качеството си на неин председател, вдъхвайки кураж и изграждайки перспектива за бъдещето и в най-отчаяните души?

Това означава, че борбата, честността и куражът са градивните елементи на твоята най-изконна същност.

Дали би и провървяло на община Казанлък, ако имаше кмет с такива качества, как мислите, а?

Когато дадете гласа си за Яница Станчева, вие бихте дали гласа си за:
–  жената, която, по силата на своята работа, е навикнала да общува с всички етнически групи и познава до болка грижите и душата им

  • председателката на национално движение, което защитава

традиционните връзки между славянските народи, без да се бои от клеймото на евроатлантиците и без да отрича възгледите им, оставайки най-модерния и полезен за народа си радетел на европейската солидарност!

  • боеца, оцелял на книжния пазар дори с цената на изнурителни

юридически битки с онези, за които разделението на властите беше и си остава само клише за привличане на жадния за справедливост електорат!

  • специалиста по Национална сигурност, защото това е една от многобройните висши квалификации на Яница Станчева, останала встрани  от светлината на прожекторите заради нейната скромност!

И още: гласувайки за Яница , вие бихте дали гласа си за човек, който не се отрече нито  от историята на своята страна, нито от историята на своя град, нито от историята на своето семейство и неговите ценности.

Нужно ли е повече да изброявам?
Смятам, че не.

Затова ви призовавам в деня на изборите да отидете до урните и да дадете гласа си за нежността и добротата, за да ги направите силни.

Гласувайте за почтеността и професиоанализма, вплетени една в друга като сиамски близнаци!

Впрочем, май сгреших: гласувайте за себе си!

Защо ли?
Ами защото всяка бюлетина, пусната за Яница, би била всъщност глас за самите вас.

С това приключвам своето първо и последно предизборно обръщение.

Искрено ваш:
Станислав Марашки – председател на Конфедерация на българските писатели

Купуването и продаването на гласове е престъпление!