Кандидат–кмет на Горно Изворово : Пълна прозрачност и отчетност на бюджета, здравна услуга и редовен транспорт за селото

Пълна прозрачност на дейността на кметството в село Горно Изворово с отчетност на бюджета два пъти в годината на общо събрание на селото, всеки да участва в управлението и равно отношение към всекиго – тези принципи за бъдещо управление на селото обяви кандидатката за кмет Мария Христова. Общи селски събрания за отчетност не са провеждани не се помни откога, каза тя.  Мария Христова се явява на местните избори 2023 г. от листата на коалиция „Левицата“ и за общински съветник.

Водачът на листата и кандидат за кмет на Казанлък Яница Станчева заедно с другите представители от листата на  „Левицата“ Станимир Стефанов и Мария Славова подчертаха  пълната си подкрепа за Мария Христова. Тя има всички качества да управлява селото честно и умно, за да се промени животът на всички към още по-добро, каза Я. Станчева. Станчева обобщи предизборната платформа на „Левицата“ като заяви, че ще отстояват запазването  на общинската собственост без да се продават активи, „Левицата“ ще бъде основен застъпник на всички екологични идеи, ще защитава българското самосъзнание, родолюбие и националния празник 3-ти март.

Мария Христова обяви пред събралите се около 30 души на срещата подписка на хората от Горно Изворово и Долно Изворово за нов график на автобусния превоз от Казанлък до двете села и обратно, тъй като сегашният график е удобен единствено на фирмата превозвач, но не и на хората.  Всички участници в срещата подкрепиха тази инициатива. Христова увери, че ще успее да възстанови дейността на здравно обслужване в селото и ще се противопостави на евентуална продажба на сградата на бившата здравна служба. Сред идеите й за управление на селото е създаване на група от доброволци за контрол над сечта в землището и организиране на залесителни бригади. Заедно с общината ще настоява за подобряване на ВиК услугата на селото, което плаща прескъпо водата, а поддръжката на инфраструктурата е под всяка критика. За ремонта на основните улици на селото, които не са ремонтирани през последните 20 години, ще се  участва с проекти пред финансиращи организации и пред общината.

25 души от участниците в срещата се подписаха под подписка до Общинския съвет на Казанлък за нов график на автобусния превоз. За желаещите да се включат в подписката Мария Христова призовава всички от селото да направят това или в читалището, или в магазина. Подписката ще бъде предоставена за подкрепа и в с. Долно Изворово. Ако сме обединени в защита на нашите общи интереси ще успеем да направим промяната към по-добър живот, заключи кандидатката за кмет на Горно Изворово Мария Христова.

Мария Христова е от четири поколения „горноизворчанка“. Живее с фамилията си и двете си деца в селото. Магистър по растителна защита от Аграрния университет  – Пловдив. Работила е в кметството на с. Енина. Сега работи в частна фирма в земеделието. Наскоро бе избрана на общоселско събрание за председател на местното читалище и за 3 месеца организира четири събития, всички с участието на доброволци.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!