6 партии със свои кандидати за кмет на Oбщина Казанлък

Респектиращ брой политически партии, коалиции и Инициативни комитети са се регистрирали до крайния законов срок в ОИК Казанлък, за участие в изборите за местна власт на 29 октомври 2023.

С кандидати за кмет на община Казанлък ще участват партиите „ИМА ТАКЪВ НАРОД“, „ГЕРБ“, „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, „ВЪЗРАЖДАНЕ“, коалициите „ЛЕВИЦАТА!“ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Предложението на политически партия „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ е Живка Железова, народен представител в два български парламента и e общински председател на структурата на „Има такъв народ“ в Казанлък .
Кандидатът от партия „ГЕРБ“ е Галина Стоянова, досегашен кмет на общината.

„БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ издига като кандидат хирургът д-р Иван Колев.

Предложението на партия „ВЪЗРАЖДАНЕ“, като кандидат за кмет е Димитър Пашев, председател на „Възраждане“ Казанлък, учител по български език и история, с над 10-годишен стаж в образователната система.

Журналистът Яница Христова Станчева, издигнат от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, като кандидат за кмет на Казанлък.

От коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“в напреварата за кмет ще се включи Алекси Алексиев, член на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Оспорвана битка се очертава и за кметoве в някои населени места в община Казанлък, където има регистрирани по няколко Инициативни комитета, издигащи кандидати.

Инициативни комитети издигат свои кандидати за кметове в Крън, Енина, Голяно Дряново, Овощник и Бузовград.

Повече половината политически партии, регистрирани за участие в местния вот, ще участват в изборите със свои листи за общински съветници.



Още за предизборната кампания, номерата и листите:

Местни избори 2023