Разбихме „Загорец“, посрещаме „Бдин“ Видин за „Купата на България“

„Розова долина“ отново повтори успеха си от миналата година в турнира за „Купата на България“, елиминирайки противника си към следващата фаза – съставът на „Загорец“ Нова Загора. Въпреки с човек по-малко и съдийските отсъждания в ущърб на „Розите“ отборът на Казанлък показа невероятен хъс и доказа, че е по-добрият на терена.

Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ Стара Загора. Резултат бе открит от капитана на „Розова долина“ Иво Иванов, който центрира с глава и отборът ни поведе в 38-та минута. В 45-та минута при дузпа „Загорец“ изравни след отсъдено нарушение на Мартин Маринов от състава на „Розите“. При изравнени сили мачът продължи с много нерви и неадекватни съдийски решения. „Розите“ претендираха за две дузпи, които така и съдията от Пловдив не забеляза. Напрежението около вратата на „Розова долина“ изригна отново, когато бе изгонен футболистът ни Мартин Маринов заради червен картон.

Въпреки, че повече от 20 минути съставът ни игра с човек по-малко, не допусна да бъде вкарано попадение и мачът в редовното време завърши при 1:1. Заради липсата на осветление на стадиона, продължения не се играха, а изходът на мача беше решен с изпълнение на дузпи.

Хладнокръвно, без да допусне грешка съставът на Казанлък изпълни отлично своята задача, като с точни попадения на Иво Иванов, Иван Чергев, Надим Ангелов, Стоян Вергиев и Стоян Иванов победата дойде напълно заслужено. Пропускът на Венцислав Иванов от „Загорец“, бивш футболист на „Розите“, наклони везната в полза на казанлъшкия тим. Розите“ продължават напред!

Следващият противник на момчетата на Атанас Апостолов в турнира е „Бдин“ Видин, който ще гостува в Казанлък в началото на септември.