Дамян Цанев: Овощник имаше готовност да участва в Трета лига, но такава опция изобщо не ни бе предложена

Президентът на ФК Овощник Дамян Цанев говори пред Sportal.bg в следствие от интервюто, което Ивайло Русков от ФК Сливен даде за „Часът на Трета лига“. Цанев категорично отхвърли всички обвинения, които бяха отправени към неговия клуб и подчерта, че казаното от г-н Русков изобщо няма общо с истината.

„Ние имахме готовност дори да се играе допълнителен бараж с някои от другите клубове. Имаше и други загубили, ние бяхме общо шест отбора, които играхме в този минитурнир за влизане в Трета лига. Можеше да се направи допълнителен бараж. Нещо, което много ме изуми, че започна да се тиражира първо от г-н Лечков, а след това и от президента на ФК Сливен, че сме искали определена сума, за да си продадем лиценза. Първо, аз искам да попитам как продаваме нещо, което нямаме, защото ние лиценз така и не получихме. Второ, водено е разговор с президента на Овощник на име „Иван“, чиято фамилия не се е знаела. Не знам кой е въпросният Иван, аз се казвам Дамян Цанев и никога в живота си не съм контактувал по някакъв начин с човек от Сливен. Не знам с кого са разговаряли и кой е предлагал пари за лицензи, но това просто на хиляда процента не отговаря на истината. Нека го докажат, защото г-н Лечков спомена, че разполагат със запис. Искам да чуя този запис, в който аз предлагам продам нещо, което нямам.“

Босът на Овощник разкри и още подробности около разразилия скандал, като освен това говори за своя клуб и ситуацията как ФК Сливен е останал част от Югоизточната Трета лига. Цялото интервю с Дамян Цанев може да проследите в статията или във видео секцията на Sportal.bg.