Казанлъшка делегация посрещнаха в Турция

Делегация от община Казанлък гостува на шестия Фестивал на стария град в Калейджи в Република Турция. Международния форум, който се провежда между 14 и 17 октомври е с участието на 35 града от 21 държави.

По покана на кмета на община Муратпаша Юмит Уйсал, делегация от Казанлък, водена от кмета Галина Стоянова и придружена от заместник-кмета Ахмед Мехмед и кмета на село Долно Изворово Ферид Бекиров гостува на шестия Фестивал на стария град в Калейджи.

Във фокуса на международния форум са правата на хората да се възползват взаимно от културни ценности и да се за създаде мрежа между древни градове, която да подсили солидарността помежду им.

Община Казанлък участва в проявите, които се проведоха по улиците на Калейджи, под формата на тържествено фестивално шествие, както и в поредицата от срещи на тема „Епични и героични истории на живите стари градове“, които целят запазване на автентичния облик и съхраняване на древната култура и историческо богатство на отделния стар град.

Квартал „Калейджи“ се намира в стария град на Анталия, изпълнен със древни забележителности, красиви дървени къщи, градени преди векове.