Теодосий Спасов откри фотографска изложба „Антарктида“ в Музея на фотографията

Музикантът с огромен кръг почитатели по цял свят – Теодосий Спасов откри фотографска изложба „Антарктида“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в град Казанлък. Кадрите са интересни моменти от посещението на Спасов в българската база на Антарктида.

Теодосий Спасов е първият музикант, който започва да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси. В последните години композира филмова и театрална музика и творби за симфоничен оркестър и кавал. Има издадени над 38 компактдиска със солови изпълнения и с различни музикални състави, както и е носител на множество награди и отличия. Освен концертните си изяви, участва в записи за филми и театрални спектакли. Фотографията е негово хоби, което той преоткрива по време на посещението си в българската база на Антарктида.

Освен фотографиите, които музикантът представи за първи път в града на розите, той изнесе и концерт с произведения композирани по време на престоя му в Антарктида. Изложбата с кадри от ледената пустиня казанлъчани ще могат да посетят до 19 ноември в Музея на фотографията и визуалните изкуства.