Пожар изпепели район около „Гледката“ в парк „Тюлбе“

Човешкият фактор отново се оказва причина за възникнал пожар на територията на РС ПБЗН – Казанлък. 3 противопожарни автомобила, Доброволци от Доброволното формирования към Община Казанлък, Служители на Държавно горско стопанство – Казанлък, служители на полицията, военнослужещи от 61-ва СМБ и граждани участваха в гасенето на смесена и трудно-достъпна местност около „Красив залез“ по познат като „Гледката“ в парк „Тюлбе“. Повече подробности за пожара ни разказва Станимир Тончев – начални на РС ПБЗН – Казанлък.

В петъчният ден лумна и друг пожар. Сухи треви горяха в южната част на Казанлък, непосредствено до железопътната линия. По повод пожароопасния сезон от казанлъшката служба правят призив.

По неофициална информация пожарът в четвъртък късния следобед е тръгнал от барбекюто, което е разположено в местността „Гледката“ в парк „Тюлбе“. Към момента няма информация за заловен извършител.

Припомняме, че в парк „Тюлбе“ пожар имаше и миналата есен, когато клошари бяха запалели постройка, а в нея бе открито голямо количество лесно запалими материали, включително и пластмаса.Галерия снимки:

Още по темата:

От пожарната напомнят правилата в пожароопасния сезон