НВЛ жени – ВК „Казанлък волей“ – ВК „ЦСКА“ 3:0

В предпоследен мач от редовния сезон на дамската „Демакс лига“ нашите момичета триумфираха над гостуващия ЦСКА /София/ с 3:0 (25:21, 26:24, 25:23). С това отборът ни се изстреля на третото място във временното класиране преди финала за редовния сезон – гостуването на „Варна ДКС“ на 15 декември. Мачът е отново в зала „Багира“ от 18 часа.

Воденият от Атанас Петров състав беше безкомпромисен и не допусна да загуби нито един гейм при равностойната игра. Момичетата запазиха хладнокръвие и в решаващите моменти надделяха, за да се поздравят с крайната победата.

С това „розите“ записаха четвърти успех в първенството, като с две загуби и 12 точки заемат трето място във временното класиране. Те обаче са с мач по малко от съперниците, като имат отложена среща с Варна ДКС, която е насрочена за 15 декември в Казанлък.
От своя страна ЦСКА допусна второ поражение, като „червените“ запазват второто си място в подреждането, с пет победи и 15 точки.

Двубоят предложи равностойност и интересни моменти. В първата част имаше оспорваност до 20:20. След това „розите“ се откъснаха с 3 точки и поведоха с 23:20. Това бе повратен момент, те не изпуснаха инициативата и спечелиха гейма.

Успехът им даде още по-голяма увереност и във втората част домакините започнаха ударно със 7:1 и 11:4. Въпреки голямата разлика ЦСКА показа характер, като успя да навакса голямото си изоставане. В решителния момент Казанлък поведе с 24:22, но не успя да затвори гейма. „Армейките“ изравниха при 24:24 и напрежението се покачи. В крайна сметка казанълчанки показаха повече психика и „изтръгнаха“ гейма с 26:24, като поведоха с 2:0.

В третата част домакините отново имаха водеща роля, като за пореден път имаше интрига в края на гейма. ЦСКА отново стопи пасив, за да се доближи максимално близо до съперника 23:24, но нямаше сили за обрат. Тимът на Казанлък отново устоя и триумфира с чиста победа!