Представители на общинска администрация се срещнаха с регионалните синдикални лидери

Kметът Галина Стоянова и нейният екип се срещнаха собщинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералниясекретар в Казанлък на Конфедерация на труда „Подкрепа“ Цветанка Пискова.

Следсрещите с всички политически групи в ОБС екипът на кмета обсъди предвижданиятаза бюджет 2022 и със синдикалните представители в Казанлък. Разговорите бяхаопределени като предварителни, предвид очаквания държавен Бюджет 2022. Участницитев срещата обсъдиха възможности за увеличение на работните заплати и социалнитепридобивки на всички общински служители и второстепенни разпоредители къмместния бюджет. Очертана бе обща визияда не се делят отделните групи по дейности, както и обсъдена възможността, акоима увеличение на минималната работна заплата в страната да се стимулираувеличение и с общински средства, за да не се допусне дисбаланс.

Страните в разговорите препотвърдиха да продължат и през2022 година социални програми на Община Казанлък като подкрепа за новороденидеца, двойки с репродуктивни проблеми, млади медицински специализанти,евентуално – с възможност за увеличение на отпусканите средства.

Синдикалните представители и екипът на Кмета бяхакатегорични, че данъци и такси няма да се вдигат и изразиха обща надежда зарешаване на енергийната криза на национално ниво. Синдикалиститеизразиха становище против съкращения в местната администрация и я определихакато оптимална като състав за работа. Те се обявиха и против нулирането наувеличението на работните заплати.