Open Buzludzha 2023 с богата програма за любителите на природата, музиката и културата

Три дни и нощи на три сцени за трета поредна година – и това само след три месеца от 10 до 13 август 2023 г., ще се проведе фестивала OPEN BUZLUDZHA. На основната сцена, на поляната при хижа Бузлуджа, ще свирят над десет музикални банди, сред които са „Остава“ , “Innerglow”, „Керана и космонавтите“, “Top Stoppers”, “So Called Crew” и “Явката ДЛГ & Madmatic”. Изключително изживяване се готви на Монументалната сцена, директно пред Бузлуджа, където диджеи от страната и чужбина ще взривят публиката с електро, техно и хаус сетове, а самият монумент ще бъде осветен от видео 3D мапинг шоу. На третата, горска сцена посетителите очакват музикални и танцувални изненади.

През трите фестивални дни е подготвена богата дневна програма, включваща походи в планината, игри, работилници, състезания, спорт и презентации. Ще се състои и радио-балета „Нонумент 1.0-перформативен подход към Бузлуджа“ носител на националната награда ИКАР, представен от Стефан А. Щерев и немския арт колектив „Лигна“.

За лесното придвижване са предвидени шатъл бусове от Казанлък до фестивалната поляна, както и паркоместа непосредствено до мястото на събитието. Ще има организиран къмпинг с палатки и кемпери.
До края на месец май в продажба са промоционалните тридневни билети, както и билет с включено място за палатка на стойност.

Събитието се провежда в подкрепа на опазването на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура, история и туризъм и няма политически цели. Фестивалът се организира от фондация „Проект Бузлуджа“, заедно с Община Казанлък. С всяка следваща година събитието се разраства, както като мащаб, така и като атрактивни предложения към публиката. Тази година фестивалът е част от проект “Култура за културно наследство”, разработен от фондация “Проект Бузлуджа”. Той се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г.
За пръв път тази година в събитието ще се включат и международни диджей изпълнители, благодарение на подкрепата на посолството на Федерална република Германия. Събитието се провежда със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.

Повече информация за фестивала може да намерите в социалните мрежи, както и сайта на фондация „Проект Бузлуджа“.