Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за кражба, извършена при претърсване на къща в с. Черганово

Районна прокуратура-Стара Загора ръководи разследване за извършено престъпление по чл.195 ал.1 т. 6 от Наказателния кодекс – за това, че на 17.05.2023 г. в с.Черганово, общ.Казанлък, са отнети чужди движими вещи – 100 лв. и електронен часовник, от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като кражбата е извършена от длъжностно лице, възползвало се от служебното си положение.

На 17.05.2023 г. в с. Черганово, обл. Стара Загора, е било извършено претърсване в къща и допълнителни постройки към нея. В това действие са участвали 7 полицейски служители от РУ – Казанлък. След като те напуснали обекта, свидетелят и собственик на имота констатирал, че му липсват пари и електронен часовник. Сигнализирал за случилото се в дирекция „Вътрешна сигурност“ в структурата на МВР.
Извършени са били седем обиска и оглед на местопроизшествие, при които са иззети вещи, относими към разследването. Проведен е разпит в качеството на свидетел на собственика на имота. Назначени са техническа и дактилоскопна експертизи, чиито заключения ще дадат насока за установяване на извършителя на деянието. На този етап от разследването няма повдигнато обвинение. Разследването се води от следовател при Окръжна прокуратура -Стара Загора.

Апелативна прокуратура – Пловдив