Криминалната хроника за 17.03.2023

По-характерни престъпления:
На 15.03.2023г., около 14:00 часа в РУ-Казанлък е получено съобщение за кражба от три съседни къщи, находящи в землището с. Борущица. При посещение на място е установено, че след взломяване на входните врати, от имотите са отнети хидрофор, пет телевизора, три кафемашини и др. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Разкрити престъпления:
На 13.03.2023г., от полицейски служители на Второ РУ-Стара Загора в областния град е извършена проверка на 42-годишен мъж. Намерена и иззета е суха зелена тревиста маса. Извършена е проверка и на сервиз в Стара Загора, стопанисван от лицето, където също е намерена суха зелена тревиста маса. Изготвената експертиза показва, че това е наркотично вещество – марихуана с общо тегло 16.32 гр. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е задържан.

Пътнотранспортни произшествия:
На 16.03.2023г., около 21:50 ч., в град Стара Загора, на кръстовището на ул.“Без име“ /пътя за екарисажа/ с бул.“Св.Патриарх Евтимий“ е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, същото е между л.а „Шкода“, управляван от 33-годишна жена и л.а. „Дачия“ управляван от 39-годишен мъж. Пострадал е мъжът, настанен е в болнично заведение, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите им са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ са съставени АУАН и протокол за ПТП с пострадали лица.