Община Павел баня представя програмата за Празника на розата и минералната вода

Община Павел баня представя програмата за Празника на розата и минералната вода

За разлика от други години, тази година в Павел баня Празникът на розата и минералната вода ще продължи повече дни, а програмата е наситена със събития, отговарящи на различните предпочитания на жителите и гостите на града. В продължение на 6 дни – от 5 юни до 10 юни вкл., балнеоложкият център ще е домакин на музикалните и танцови изпълнения, както на местни таланти, така също и на изпълнители от други градове.

Още в първия ден на Празника ще бъде открита постоянна изложба и представен за първи път краеведският труд на Мариана Бечева – „За Тъжа. Туй, дето не се запише днес, утре се забравя”. Творческата работилница, която ще бъде разположена в парковата зона, ще усмихне децата на 6 юни в 11:00 часа. За тях кметът и екипът му са подготвили специална изненада.

Седмичната празнична програма ще продължи с концертите на: бургаското вокално трио “Déjà vu”, Нелина, Ивана, фолклорен ансамбъл „Детелини” и Бойка Дангова, Боян Михайлов и Мина Пенкова.

Изборът и коронясването на Цар на минералната вода и Царица Роза ще бъде на 8 юни от 20:00 часа. За тях ще се гласува on line в сайта на Община Павел баня: www.pavelbanya.bg. Все още продължава записването за участие на кандидатите, като крайният срок е 19 май.

На 10.06.2022 г. в 16:00 часа е детското шоу „С аромат на рози”, а от 18:00 часа – кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове”, в което участват представители от всички села в общината. В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие, водено от Царя и Царицата.

И тази година кметът Иса Бесоолу кани бившите Царе и Царици на среща-разговор в обновената сграда на общинска администрация, където ще бъде представянето и на първия по своята същност двуезичен туристически каталог на Община Павел баня.