Цветелина Иванова от ПМГ ”Никола Обрешков” стана 47-та Царица Роза на Казанлък

Цветелина Иванова от ПМГ ”Никола Обрешков” стана 47-та Царица Роза на Казанлък. Тя бе избрана на стилна церемония, организирана от Община Казанлък.

Зодия-Водолей. Лъчезарен и целеустремен човек, който обича да следва мечтите си. Обича да се занимава с изкуство, защото то е храма на душата и е нещото, което и носи голямо удоволствие. За нея красотата е външния облик на душата. Мечтата и е да пътува.

Йоана Генкова Ванкова е първа подгластничка на Цветелина Иванова Иванова. Йоана Генкова Ванкова: Зодия-Везни. Тя е обичан и обичащ човек.Обича да създава усмивки.Любовта за нея е чувството, което я вдъхновява. Идеалният мъж за нея е този, който успее да покори сърцето и е достоен за баща на децата и.Мечтае да създаде прекрасно и здраво семейство.

Силвия Иванова Христова е втора подгластничка на Цветелина Иванова Иванова. Силвия е Зодия-Овен. Никога няма да бъде човек, който не са бори и се отказва преди края. Тя е принципен човек, чувствителен прекалено амбициозен и раним.Иска да бъде човек достоен за уважение и възхищение. За нея красотата е преходно понятие, а любовта е силна, но и жестока емоция.

За властта на красотата и аромата се състезаваха 18 девойки от Община Казанлък. Водещ на конкурса бе Руслан Мъйнов.

18 кандидатки за короната на короната бяха оценявани от деветчленно жури , председателствано от почетния гражданин на Казанлък проф. Генчо Начев. Членове на журито бяха посланикът на Япония у нас Н.Пр. Такаши Куидзуми , журналисти, хора на изкуството, педагози – Таня Узунова, Екатерина Бончева, Диана Гущерова, Юлия Попова, Максим Минчев и Теодоси Теодосиев.

Всяка една от претендентките получи цветя и козметични продукти от водещи фирми в парфюмерийната промишленост. Царица Роза 2015 Цветелина Иванова ще има възможността да участва в официални делегации на Община Казанлък в японските градове Фукуяма и Монаката, побратимени на Казанлък. Втората и подгласничка Силвия Христова ще бъде част от официалната делегация на Община Казанлък в побратимения гръцки град Верия, а първата подгласничка Йоана Ванкова ще вземе участие в Празника на жасмина във френския град Грас. Кметът Галина Стоянова откри 112 –я Празник на розата : „ Празникът на розата има своята 112 – годишна история, а от тази вечер Казанлък има и своята 47 Царица Роза. Благодаря на младите хора на Казанлък, които се осмелиха да излязат на сцената и да ни покажат не само своята красота, а и душевността и хармонията си. Да ни кажат, че са изключително отговорни млади хора, с кауза в сърцата си – Казанлък. Благодаря на всички казанлъчани благодарение на които Празникът на розата, по предложение на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще има шанса да кандидатства за списъка на ЮНЕСКО с нематериалното културно наследство. ”

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Стара Загора Георги Ранов, народният представител Нено Влайков, председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.