Роза Дамасцена садиха в Шипка в подкрепа на българския символ

Роза Дамасцена садиха в Шипка в подкрепа на българския символ

Дамите от Жени – ГЕРБ в Казанлък, заедно с Илиана Жекова и Марияна Тодорова – Каменова – кандидати за народни представители, се включиха в националната кампания на Жени – ГЕРБ в подкрепа на българския символ – роза „Дамасцена” и запазване поминъка на българските розопроизводители. В град Шипка те засадиха благоуханното растение. Към тях се присъединиха Младен Желев, Веселин Сираков и Михаил Колимечков , които помогнаха в засаждането. „С инициативата целим да пренесем българския символ от Розовата долина в близост до дома, до храма, до училището, в паркове и градини, в градове и села . С обич да я засадим, да възпитаме и нашите деца да я ценят и да я съхраним във времето”, заявиха инициаторите.

Те припомнят, че на 19 декември миналата година Европейската комисия внесе законодателно предложение за промени на Регламент CLP, свързани със Зелената сделка. Промените засягат „класификацията, етикетирането и опаковането на вещества, считани за химически и представляващи заплаха за здравето и безопасността на околната среда“ и предвиждат естествените етерични масла, сред които и емблематичното за нас розовото масло да бъдат класифицирани като смеси и приравнени към опасни химични продукти. Според Европейската химична агенция те могат да бъдат определени като опасни продукти, съдържащи съставки, които има вероятност да окажат негативно въздействие върху човешкото здраве.

Първа за това алармира кметът на Казанлък Галина Стоянова, която заедно с евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков и Десислава Танева проведоха среща в ЕП по въпросите, касаещи запазването на поминъка в региона.

За Стабилна България Отново
# 2 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!