ГЕРБ – Казанлък с позиция във Фб за боя между две фамилии

Гневна позиция по повод боя, който стана в понеделник в Казанлък между два ромски рода от съседна на града община, изразиха от ГЕРБ – Казанлък тази сутрин. В страницата си във Фейсбук те отправят конкретни въпроси към органите на реда, питайки ги:

„1. Къде сте господа министър на вътрешните работи, началник на Полицията в Казанлък, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора?
2. Какви мерки взехте през годините, докато двата клана не спираха да се бият където, както и с каквото сварят?
3. Как допуснахте да се стигне до тук?
4. За кой път Ви се случва да бездействате в района?

Все въпроси, на които, дай Боже, да отговорите…поне на гражданите, които всеки ден все повече започват да треперят за децата си, за безопасността на близките си и своята собствена”.
От казанлъшката структура на ГЕРБ споделиха и предположенията си, че е възможно и някой упорито да се опитва да насади сред обществеността асоциация за града като град на престъпността и страха.
От ГЕРБ припомниха и серията действия срещу партията и лидера й от страна на бившия вече министър на вътрешните работи Бойко Рашков и определиха последните две години като години на безхаберие и игра на полицаи. „Рашковщината се ширеше навсякъде, където се посочеше името на ГЕРБ или Борисов. Рашковщината шеташе насам – натам, създавайки си измислени новини за храброст и ефективен ПР, докато нарушаването на обществения ред, кражбите и престъпността добиваха все по-големи мащаби. След Рашков дойде следващият министър, този път служебен, но и той с голяма кошница тръгна да събира плодовете от дейността си, само дето плодовете му се оказаха гнили – защото с какво ще се похвалиш, след като два клана от една община специално отиват да се бият в друга, където, апропо, имали дело, за което май-май полиция не била нужна. И същите тези кланове посред бял ден се сбиват в центъра на града, до само Съда, и всичко приключва, на този етап поне, с един убит. В следващите дни може и още да има – тежко пострадалите са в болницата”, посочиха още от ГЕРБ – Казанлък.