Кандидатът за депутат Илиана Жекова участва в среща на Националния съвет на хората с увреждания

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ – Казанлък Илиана Жекова, която е и трета в листата за област Стара Загора, взе участие в среща с представители на Националния съвет на хората с увреждания, която се проведе в София. Всички са се обединили около това, че добрият диалог е предпоставка грижата за хората с увреждания да бъде непрекъснато надграждана, а политиките за тази част от обществото трябва да консолидират и политици, и хора.

“За нас е важно тези хора да усещат подкрепа от държавата, независимо от политическата обстановка. Затова, в предишното НС приехме предложение хората с изтекло ТЕЛК решение да продължат да получават пенсиите си до издаване на ново”, коментира Илиана Жекова.

В предизборната програма на ГЕРБ – СДС има конкретни мерки как да подпомогнем интеграцията на хората с увреждания в обществените и икономическите процеси на страната, а именно:
🔹Ще се стремим да създаваме по-достъпна среда чрез предоставяне на висококачествени помощни технически средства.

🔹 Ще усъвършенстваме програмите за трудова заетост чрез данъчни облекчения за работодатели, които осигуряват дистанционна или почасова заетост, включително на безработни родители на деца с увреждания.

✅ Нашето разбиране е, че хората с увреждания имат нужда както от финансова подкрепа, така и от социални услуги. Затова извеждаме като приоритет осигуряването на достатъчно и добре квалифицирани кадри за тези институции.

“Ние бяхме първите, които обърнаха сериозно внимание на приобщаващото образование в училищата. То ще продължи да бъде акцент в бъдещите ни действия, за да осигурим благоприятна среда и подкрепа за личностно развитие на всяко дете”, припомни Жекова.

За нея и ГЕРБ-СДС можете да гласуване с номер ✅2️⃣ и преференция ✅1️⃣0️⃣3️⃣ в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!