Златен медал за Рени Петрова от Школа „Орфей“

Голям успех за Рени Петрова, която отново показа голяма певческа класа на Първият национален конкурс „Музиката е мечта“ в София, който се проведе на 25-26 февруари 2023г. Рени, която тази година ще бъде абитуриентка, пее много успешно вече 9 години в Школа „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“. Тя доказва таланта си непрекъснато по концерти и събития в град Казанлък и радва публиката на национални и международни конкурси. Печели много престижни награди и има пълния комплект в колекцията си. Журито оценява таланта й и дава високи оценки.

Конкурсът „Музиката е мечта“ за Рени е последният, като ученичка. Тя бе отличена със златен медал от авторитетното жури в състав: певиците Нели Рангелова, Диа, текстописеца Иван Тенев, музикалният редактор на БНР „Хоризонт“ Здравко Петров, Иван Димов-вокален педагог.

Последното музикално предизвикателство за Рени ще бъде участието й в събитието „Магията любов“ на 01 април 2023 г., организирано от вестник „Искра“ в рамките на „Чудомирови празници“.

В конкурса „Музиката е мечта“ отлично се представи и Любомир Фънев, който имаше огромна конкуренция от 43-ма певци в неговата възрастова група и успя да получи Специална награда за изпълнение на английската си песен.

Изключително успешно конкурсно участие за големите певци на г-жа Мъгева от Школа „Орфей“ в 1-вия национален конкурс за 2023г.