Честването на 3-ти Март започва от 2-ри на пл. „Севтополис“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще участва в тържествата по случай Националния празник на Република България 3 март. Владиката ще отслужи водосвет за здраве и преуспяване на българския народ и община Казанлък на 2 март (четвъртък) в 17:00 часа на пл. „Севтополис“.

На 3 март (петък) – Национален празник на Република България, в 9:30 часа в храм-паметник „Рождество Христово“, гр. Шипка, митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен за България и целия български народ. С църковни песнопения ще се включат хоровете на катедралния храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора и на Софийския митрополитски катедрален храм „Св. Вмчца. Неделя“.

В Казанлък на пл. „Севтополис“ ще има Празнично хоро по повод 3-ти Март в 11:00 часа, а в същия час в гр. Шипка започва Втория Национален конкурс за детско творчество „С България в сърцето“ под патронажа на кмета на града Василка Панайотова и организатор Надя Тончева в салона на НЧ „Светлина-1861“.

Честванията продължават от 11:30 на площада под връх „Свети Никола“ и от 12:00 часа поклон и поднасяне на венци и цветя на Паметникът на Свободата.

От 13:15 в град Шипка ще се поднесат венци и цветя на Паметника на опълченците в подножието на Храм-паметник „Рождество Христово“, а от 13:30 започва Тържествен концерт на състави на НЧ „Светлина-1861“, НЧ „Звезда-1918“ – с. Хаджидимитрово и НЧ „Христо Ботев – 1869“ – Калофер, последван от концерт на групата „Disere“ – Казанлък.И още:

Община Казанлък организира предварително записване за транспорт към Шипка на Трети март