Записването за Маратон „Розова долина“ Казанлък започна

През месеците май и юни всеки може да усети опияняващия аромат на Казанлъшката маслодайна роза, който се носи навсякъде из региона. Именно на тази царица на цветята е посветен и ежегодния Празник на розата в началото на юни , част от който ще бъде и маратон „Розова долина“. Тази година той ще се проведе на 28 май 2023 – неделя със старт парк „Розариум“ град Казанлък за всички участници в 08:00 ч. както и финал на същото място.

Състезателните дистанции са три: класически маратон 42 км., полумаратон 21 км. и къса дистанция 10 км.. Състезателните трасета включват освен град Казанлък и няколко други населени места в Общината: Енина, Крън, Шипка, Шейново и Хаджи Димитрово.

За всички желаещи, вече може да започнат своето записване в сайта на маратона: https://rosevalleymarathon.com/ , като крайния срок е 19 май 2023г.

Град Казанлък се намира се в сърцето на родината ни и е притегателен център заради своята красота и богато културно-историческо наследство. Ненапразно траките са избрали това райско кътче за свой дом, закътан в подножието на Балкана. И днес можем да се удивим на тяхното завидно майсторство в оставеното ни от тях наследство – уникалните Тракийски гробници, намиращи се в долината, заради което я наричаме и Долината на Тракийските царе.

Организатори на маратона са Община Казанлък, ТД „Орлово гнездо“ и СК „Орлово гнездо 1957“.