Къщички за книги Копринка и в Енина

В края на октомври 2018 година в парк „Розариум“ бяха поставени къщички за книги. „Книжните“ къщи се осъществиха благодарение на проект „Bookcrossing zone“ на Младежки център за развитие – Взаимопомощ“, в партньорство с Общинска библиотека „Искра“. Проектът беше финансиран от Младежка банка-Стара Загора към Обществен дарителски фонд-Стара Загора. Осигурени книги за къщичките през периода на пребиваването им в парка бяха от библиотека „Искра“.

По идея на доброволците на програма „Европейски корпус за солидарност” две от тях оживяха в малки населени мяста-с. Енина и с. Копринка, точно 4 години след реализацията на проекта за поставянето им.

Къщичките са поставени по повод 1-ви ноември-ден на народните будители и ще останат там, за да им се радват жителите на с. Енина и с. Копринка. От местното читалище НЧ “Пробуда-1920“ с. Копринка и Детската градина в с. Енина ще се грижат за поставянето на книги в тях и за тяхното опазване.

Една от къщичките вече оживя в с. Средногорово, Община Казанлък, за да и се даде нов живот. Една от четирите ще остане в парк Розариум, за да продължи традицията гражданите на града да четат книжки.