ЗАПОВЯДАЙТЕ ДНЕС – 26-ти септември от 19:00 часа в залата на Народно читалище “Искра – 1860” НА ПРЕДСТАВЯНЕ НА Програмата “ABLE Mentor”!

Събитието пред ученици от големите класове да бъде представена програмата „ABLE Mentor“се осъществява благодарение на най-голямото казанлъшко читалище – Народно читалище „Искра – 1860“, с подкрепата на Обществения посредник на Община Казанлък Гинка Щерева.

“ABLE Mentor” е програма за индивидуално менторство за ученици от 10-и, 11-и или 12-и клас. Водещи на събитието ще бъдат Яна Перпериева – лидер в паралелната програма „ABLE Activator“ за възрастни и Лъчезар Йорданов – участник в 17 сезон на “ABLE Mentor”.

Целта на ABLE Mentor е да се даде възможност на учениците да преследват своите идеи, като търсят и намират решения за предизвикателствата, които се изправят пред тях. На всеки избран ученик от 10 или 11 клас се предоставя по един ментор, с когото имат общи интереси. Те работят заедно за период от 3 месеца по специфичен проект, с крайната цел – да изградят разнородни умения у младия човек. Проектите се избират от учениците с помощта на техните ментори и могат да бъдат свързани с личностно развитие, социална промяна или предприемачество.